1. forduló

Első részfeladat

Vetélkedőnk címe: Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent... Mondhatni, belépő feladat. Kutassátok fel az idézet szerzőjét, nevezzétek meg és küldjétek el a teljes szöveget!


Második részfeladat

Mutassátok be szülőföldetek, lakókörnyezetetek (föld és vízrajzi) természeti környezetét! Ne feledkezzetek meg a környezetetek flórájáról és faunájáról, a növény és állatvilág bemutatásáról sem! Amennyiben lehetséges, a leírásokat fényképekkel és rajzokkal is gazdagítsátok, illusztráljátok!


Harmadik részfeladat

Mottó: "A történelem az élet tanítómestere!"

Szülőföldem, lakókörnyezetem múltja a história (történelem) tükrében a honfoglalástól napjainkig. A múltbeli kutakodás értékelését gazdagítja az, ha a forrásokat nem feltétlenül az interneten, hanem könyvtári kutatómunkával derítitek fel. Mindeközben ne feledkezzetek meg a szakirodalmi hivatkozás pontosságáról, miszerint: hivatkozott forrás címe, szerzője, a kiadás éve, könyvkiadó megnevezése, hivatkozott rész oldalszáma.  

Határidő

Vetélkedőnk versenykiírása szerint az összeállított anyagot 2019. március 29-én 14:00 óráig küldjétek el a nemtudhatom.vetelkedo@gmail.com címre!

Élményekben gazdag és izgalmas kutakodást kívánunk!

Rostás Ágnes és Virt István

programszervezők 

Élményekben gazdag és izgalmas kutakodást kívánunk!