2. forduló

Szülőföldünk, lakókörnyezetünk közösségi hagyományai, jelenkora

A hangsúly a jelenkoron van! Mutassuk be a környezetünk iparát, mezőgazdaságát, községi/városi infrastruktúráját, a közelmúltbeli lakóhelyi fejlesztéseket, lakhatási jellemzőket, kulturális és sport intézményeit! Tervezhetjük (akár rajzillusztrációval színesítve) lakóhelyünkkel kapcsolatos jövőbeli tervjavaslatainkat, vágyainkat! 

Hagyomány szempontjából könnyebb helyzetben vannak a falusi környezetben élők, hiszen ott működnek a múlt hagyományait őrző gyermek és felnőtt folklórcsoportok. A városi környezetben élők gondolhatnak a munkásfolklórra vagy a lakókörnyezetükben élő nemzetiségek kulturális szervezeteinek hagyományőrzésére. A tárgykörre vonatkozó kutatómunkával kapcsolatosan a "Nagy Vetélkedésen" biztos előnyt jelentene egy-egy bemutatott, hagyománnyal kapcsolatos dal vagy tánc...

A versenyző csapatok egyes fordulóiban elért pontjait a májusi záró vetélkedőn elért eredményekkel egyesítjük. A versenyzők az elért helyezésük szerint értékes tárgyjutalomban részesülnek. Fődíj: június 17-től 19-ig, három napos "óbudai élménynapok" a Szent Miklós Általános Iskola szervezésében. (A szállásról, étkezésről és a programokról intézményünk gondoskodik.)

Határidő

A II. fordulóhoz összeállított anyagot 2019. május 13. 14:00 óráig küldjétek el a 

nemtudhatom.vetelkedo@gmail.com címre!

További élményekben gazdag versengést kívánnak a szervező rendezők:

Rostás Ágnes

Sasfyné Tompa Anna

Virt István

További élményekben gazdag versengést kívánunk!